Продават картичка на легендарен спортист за над 1 милион долара

Колекционерска картичка на компанията на „O-Pee-Chee“ с изображението на легендарния Уейн Грецки, която е издадена през 1979 г., ще бъде продадена на търг и се очаква за нея да бъдат платени над 1 милион долара.

„За хората, които се интересуват от подобен вид вещи, това е феноменално. Грецки е най-добрият в историята на своя спорт. Има няколко картички, които са продавани за повече от 1 милион долара, а това ще бъде първата от хокея на лед“, обявиха от аукционната съща „Heritage Auctions“

Според информацията, от всички картички, произведени от „O-Pee-Chee“ през 1979 г., само две са получили 10 от компанията PSA, която определя състоянието на такъв вид сувенири. Картичката на Грецки е една от тях.

Уейн Грецки е четирикратен носител на Купа Стенли. През кариерата си той е записал 61 рекорда в НХЛ, като немалка част не са подобрени, а някои изглеждат недостижими. Сезон 1979/80 е дебютен за най-великия хокеист с екипа на Едмънтън Ойлърс в НХЛ.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Loading

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Затварянето на фитнес залите ще има и дългосрочни последствия

Заради епидемията фитнес центровете бяха затворени в най-силното ни време, без да има основателна причина. Физическата активност е от голямо значение за запазване физическото и психическото здраве, освен това е доказано, че е много малка вероятността да заболееш от COVID -19 на такова място. Това убеждение сподели пред Радио София […]