Преброяването може да бъде отложено

Министерески съвет ще може да промени датата на преброяването. То трябва да започне на 22 януари 2021г., но почти сигурно ще бъде отложено заради разпространението на коронавируса. Това предлагат депутати на ГЕРБ с промяна в Закона за преброяването.

Александър Ненков и Александър Иванов предлагат в Закона за преброяването да се запише, че Министерският съвет може да промени датите за начало и край на преброяването при извънредно положение или извънредна епидемична обстановка. В сегашния текст на закона датите са точно определени – от 22 януари до 15 февруари 2021 г.

През 2021г. трябва да започне преброяване на населението и жилищния фонд във всички държав от ЕС. То трябва да започне в полунощ на 22 януари и да завърши в 20:00ч. на 15 февруари. Резултатите от него трябва да бъдат оповестени в доклад до 31 декември 2021. Няма и достатъчно преброители – за момента са се записали 20 678 души за преброители, а контрольори 5619. Необходими са минимум 23 082 преброители и 5946 контрольори.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Loading

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Полицията окупира култово заведение в Студентски град

Ресторанти, кафенета и барове продължават да пренебрегват ограниченията на Здравното министерство. Оказа се, че столично заведение гази нагло законите, пише glas.bg Проведена е полицейска акция в "Клуб 35". Две патрулки са спрели на задния вход на заведението, което се намира в Студентски град. Полицаите са пристигнали по сигнал. По първоначална […]