Почина популярен млад музикант

Почина талантливият и популярен музикант Георги Христов. Младият мъж бе и преподавател по саксофон и солфеж в Пловдив, предава plovdiv24.bg. "Загубихме Жоро! Прекрасен човек, добър, общителен, любим на всички навсякъде! Чудесен музикант! Невероятен обичащ и обичан съпруг, баща, зет, другар и приятел! С големи мечти! Светли са спомените на всички от него! Да бъде светъл и живота му в Божието царство! Амин! Обичаме те, Жоро!", написа Веселин Койчев в личния си профил във Фейсбук.

От 8-годишен започва да изучава пиано в класа на Даниела Павлова в Ловеч. Участва в музикални концерти в комплекс "Космос". Учи в паралелка с разширено обучение по музика в училище СОУ "Панайот Пипков" с основен инструмент кларинет при Виктор Павлов. Една година по-късно започва да свири в Младежки духов оркестър – Троян, с които участва в турне във Франция, Испания и Северна Ирландия и други. Свирил е с Акордеонен оркестър, с диригент Димитрина Дренска в Италия. След завършване на средното си образование кандидатства в АМТИИ Пловдив и е приет със специалност "Педагогика на обучението по музика" и основен инструмент кларинет при гл. ас. Едуард Сарафян. През 2006 г. започва да свири в Градски духов оркестър Пловдив, с който има множество концерти. През 2012 г. завършва с отличие Бакалавърската си степен "Поп и джаз саксофон" в класа на Димитър Льолев. Следващата година записва магистратура "Поп и джаз саксофон" в класа на Петър Момчев, която също завършва с отличие. От 2010 г. работи в "Биг Бенд Пловдив" с диригент Николай Гешев. Участва в джаз проекти като “Kapana Fest" в Пловдив с Мирослав Турийски Брас Бенд, Latin Jazz Project, албума на Светлин Стайков "Made in Maina".

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Loading

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Обявиха един от най-опасните автомобили в историята на краш тестовете (ВИДЕО)

Организацията Latin NCAP, която проверява безопасността на новите автомобили на пазарите в Латинска Америка, оцени резултатите на Ford Ka от проведените краш тестове с нула точки. Експертите призовават купувачите да бойкотират модела. Изпитанията са проведени с базовата версия на Ka. Макар оборудването да включва два еърбега, сигурността на пътниците на […]