Поздрав към слънцето – всичко за сутрешна рутина, препоръчвана от йога инструкторите


Поздрав към слънцето - всичко за сутрешна рутина, препоръчвана от йога инструкторите

Снимка: iStock

Ако сте се чудили какви са ползите за здравето от поздрава към слънцето, ето какво трябва да знаете за асаните, които съставляват този йога поток. Всъщност би било много добре да вкарате поздрава към слънцето към сутрешната си рутина, особено ако искате да поддържате ниски нива на стрес през целия ден, да подобрите мобилността си, да подобрите силата си.

Поздравът към слънцето (или Сурия Намаскар) е специфична, зададена последователност от йога пози, които са свързани заедно с дишането в йога поток.

Този поток служи като вълнуваща молитва, чрез която практикуващите благодарят на слънцето, обяснява Ашли Галвин, инструктор по йога с Alo Moves. „Традиционно йога се практикува първо сутрин преди закуска, когато слънцето изгрява.“

С течение на времето обаче, тъй като йога става все по-западна, тази последователност се отделя от религиозните си корени. Тези дни поздравите към слънцето се използват редовно в началото на часовете по йога за загряване на тялото или като основна част от класа, обяснява Галвин.

И така, кои йога пози съставят точно последователностите за поздрав към слънцето? Варира. Има три различни последователности за поздрав към слънцето – разделени като A, B и C – всяка от които надгражда другата. Обикновено Поздрав към слънцето A се счита за най-основния и удобен за начинаещи, докато Поздрав към слънцето C се счита подходящ за по-напреднали.

Цялата статия можете да прочететв в Тialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Източник dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Loading

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

800 000 българи тръгват за сезонна работа в чужбина, ето за какво да внимават

Годишно около 800 000 българи се отправят в чужбина на сезонна работа в селското стопанство и фабриките.Мнозина се насочват към Франция, Дания и Германия. Често обаче нашите сънародници се оказват жертва на измами от некоректни работодатели. За какво трябва да внимават и от къде могат да получат достоверна информация, ако […]