Още една надежда на Тръмп отиде в кошчето

Американският Върховен съд отхвърли искане за незачитане на резултатите от президентските избори в щата Пенсилвания. Отхвърленият иск, подаден от съюзници на Тръмп е поредният неуспешен опит за заличаване победата на демократа Джо Байдън миналия месец.

Най-високата съдебна инстанция в страната, в която трима от съдиите са избрани от Тръмп не обоснова отказа да разгледа иска и не оповести гласуването по казуса. Това беше първият опит на съюзниците на Тръмп да променят изхода от вота достигнал до инстанцията.

Искът е част от вълна от процеси и в някои случаи лична намеса на Тръмп и неговите адвокати в опит да не се зачете победата на Байдън в ключови щати. Доводите, които до момента така и не са доказани са за мащабни измами в ущърб на Тръмп. Опитите за преобръщане на вота към момента са неуспешни както на местно така и на федерално ниво, но напрежението остава със случаи на заплахи за насилие спрямо официални лица от страна на привърженици на Тръмп.

Вчера щатът Тексас обяви, че е подал иск във Върховния съд срещу щатите Джорджия, Мичиган, Филаделфия и Уисконсин. Аргументът е, че промените, които те са направили в избирателните процедури насред коронавирусната пандемия, са незаконни, предаде Ройтерс. Новината бе съобщена от главния прокурор на Тексас, републиканецът Кен Пакстън.

При някои спорове между щатите те имат право да внасят иск директно във Върховния съд, където сега консерваторите имат мнозинство от 6 срещу 3 гласа и в който трима съдии бяха назначени от президента Тръмп.

Върховният съд не е задължен да разгледа случая, който е последно юридическо усилие, имащо за цел да обърне в полза на Доналд Тръмп резултата от президентските избори от 3 ноември, спечелени от демократа Джо Байдън. Байдън победи в четирите гореспоменати щата.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Loading

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Емил Кременлиев: Левски е марка във футбола ни и влизането му в Топ 6 не е химера

Емил Кременлиев е един от героите от САЩ 94. Един от тези, които тогава изкараха народа по улиците и му подариха едно незабравимо лято. На онова световно славният ни национален отбор по футбол завърши четвърти. Постижение, което едва ли някога ще бъде подобрено от следващите поколения. Кременлиев е също двукратен […]