От МОН предлагат матурите да се провеждат онлайн

sliven24

От МОН предлагат матурите да се провеждат онлайн

Снимка: БГНЕС

Образователният министър Галин Цоков ще предложи на Народно събрание и на наследника си в МОН матурите да се провеждат онлайн. Иновативното предложение е част от цялостен пакет с промени в Закона за училищното и предучилищното образование, обясни във Варна проф. Цоков.

В морския град министърът участва в конференция „Цялостен подход в предучилищното и началното училищно образование“, пише bTV.

„От догодина изследванията на четвъртокласниците за четивна и математическа грамотност ще бъдат на компютри – това е една световна тенденция“, подчерта още образователният министър.

Другите предложения са за промени са свързани с образованието и грижата за децата от ранна детска възраст, с подобряването на квалификацията на педагогическите специалисти, както и с промени в учебното съдържание и учебните програми.

Цоков каза, че са разработени нови учебни програми, които са ориентирани към повишаването на компетентността на учениците и формирането на умения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Източник dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Loading

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Все повече българи инвестират във ваканционен имот

В момента българите са основните купувачи на ваканционни имоти по Южното Черноморие. Така покупката на вакационен имот става приоритет, сочи доклад на инвестиционна компания, пише БТА. От пандемията насам, 90% от всички купувачи са българи. В първите месеци на 2024 година къщите и апартаментите на Южното Черноморие се продават предимно […]