ОЛАФ проверява видео на Танева, прикрила тежки нарушения?

На 08.06.2020г. БОЕЦ внесе сигнал до ОЛАФ и европейските институции за прикриване на злоупотреби с еврофондовете от страна на министър Танева. Основа на сигнала стана видео, публикувано от сайта Биволъ, от среща на Десислава Танева със зеленчукопроизводителите.

От публикуваният видеозапис ясно се чуват въпросите на Георги Василев – организационен секретар на асоциацията „Български пипер”, както и отговорите на министърът на земеделието и храните на Република България, г-жа Десислава Танева и нейните заместници. Въпросите на Василев касаещи размера на изплатените средства на декар площ са провокирани от постъпили в Асоциацията 22 запитвания от нейни членове, във връзка с факта, че са получили финансиране в по-голям размер от очакваното и заложено в схемата за директни плащания. Василев иска и допълнителна официална информация с цифри и данни.

Цялото видео може да видите тук:

Във видеото ясно се вижда и чува, че Танева е смутена от въпроса. Тя му отговаря, че от ведомството ще направят съответни изчисления и добавя:

„Ние защо така се въздържаме от много информация? Всички знаят, че ставките се увеличиха заради високия интензитет на проверки. Само че колеги, ако в това се задълбочат европейските служби и си компрометираме обвързаната подкрепа. Защото такова ниво на грешки показва, че такава подкрепа не трябва да има. Тъй че ако искате сами да си го причините, защото искате да си разберете изчисленията… Аз ви предлагам да се придържаме, че нямаме такива измами и всичко е наред, защото иначе и това ще ни спрат. В крайна сметка ние изпълнихме това, което бранша искаше. Но сега да се хвалим какви измамници сме? Утре нали ще кажат, значи не трябва да получавате тази помощ!“

На практика Танева казва на Василев и на всички участници в Консултативен съвет по овощарство и зеленчукопроизводство, че България е в тежки нарушения, които трябва да останат тайна и да бъдат укрити от европейските ни партньори.

Министърът на земеделието и храните на България, г-жа Десислава Танева признава пред българските земеделски производители на зеленчуци, че държавата заблуждава Европейските органи и служби, като усвоява всички заявени средства за декар площ по схемата за директни плащания ‘Обвързана подкрепа”, като не съобщава за установените нарушения, а спрените средствата от констатираните злоупотреби и некоректни земеделци се преразпределят към останалите зеленчукопроизводители, вместо да бъдат възстановени и върнати в бюджета на ЕС.

Със свое писмо с № OC/2020/0525/01 ОЛАФ ни уведомяват, че образуваната от тях проверка се възлага на ГД „ЗРСР“ ОЛАФ изискват от дирекцията и информация за предприетите от тях действия , които включват – одити, проверки и коригиращи мерки. В писмото се казва:

„…Генерална дирекция за Селско стопанство и развитие на селските райони е в най-добра позиция за последващи действия по въпроса, както и да предприемат необходимите действия чрез провеждане на проверки и одити и чрез приемане на необходими коригиращи мерки. В това отношение ГД „Земеделие и развитие на селските райони“ бе помолена да информира OLAF за резултатите от дейностите, които те ще изпълнят в това отношение.“

За информация на българските граждани, словосъчетанието „приемане на необходимите коригиращи мерки“ означава връщане на пари. Това няма да го чуете от министър Танева, нито от Онзи с Джипката, нито дори от онзи с Каскета! Според тях всичко е наред, „усвояването“ върви с пълна сила и Брюксел пасе трева. Благодарение на биволите и БОЕЦ тази измамна схема бе разкрита и сигнала стигна до своите адресати, които бяха принудени да образуват проверка и да предприемат мерки. Проблема е, че парите са потънали в джобовете на наглите, а откраднатото ще трябва да връщаме всички ние. Последиците ще са за съвестните земеделски производители. Гешев вместо да разследва ще прикрие всички следи. Все по трудно става за управляващата ни мафия да краде от европейските фондове и все по трудно става и за брюкселските бюрократи да си затварят очите пред зверската корупция и схемите чрез които Борисов и бандата му крадат парите на всички европейски данъкоплатци. За тази проверка няма да чуете и от нито една мисирка и няма да бъде отразена от нито една от контролираните от Буда и Пеевски телевизии и медии! По това ще ги познаете!

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Loading

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Италианци искат да ни съдят заради поръчка за военен кораб

Италианската компания "Финкантиери" е опитала да заведе дело пред Върховния административен съд (ВАС) заради поръчката за многофункционален модулен патрулен кораб. Това съобщава нейният пълномощник адвокат Методи Методиев в официално писмо, разпратено до медиите. В писмото се казва, че делото е заведено заради "груби нарушения по избора на изпълнител на поръчката". […]

Може да ви хареса