Обявиха един от най-опасните автомобили в историята на краш тестовете (ВИДЕО)

Организацията Latin NCAP, която проверява безопасността на новите автомобили на пазарите в Латинска Америка, оцени резултатите на Ford Ka от проведените краш тестове с нула точки. Експертите призовават купувачите да бойкотират модела.

Изпитанията са проведени с базовата версия на Ka. Макар оборудването да включва два еърбега, сигурността на пътниците на предните седалки се оценява с 34%, а на тези отзад – с едва 9%.

Според Latin NCAP асистентите за безопасност заслужават оценка от 7%, а пешеходците имат шанс да се отърват без тежки травми в 50% от случаите. В теста за челен удар с 64 км/ч и страничен сблъсък с 50 км/ч седанът получава нулев рейтинг.

От Latin NCAP за пореден път предупреждават, че някои производители предлагат на латиноамериканските пазари автомобили с крайно ниско равнище на защита в базовите версии, докато в други страни същите модели се продават с много по-богато оборудване за сигурност.

От Ford вече са реагирали на критиките. От компанията са обещали да включат в серийната комплектация на Ka странични еърбегове и стабилизираща система ESC.

<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/XM-shrgc_8U" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Loading

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ново гадже подарява плюшки на Гери-Никол

Липсата на работни ангажименти са повод Гери-Никол да се върне към детството. Младата звезда прекарва свободното си време в родната Варна и по цял ден се разхожда с дружки в Морската градина. Преди дни Гери прекара вечерта в новия лунапарк в морската столица, който въпреки коронавируса не е затворен и […]