Обраха пенсионер, минути след като си взе пенсията

Обраха пенсионер посред бял ден в София. 89-годишен мъж се разделя с 400 лева, минути след като взел пенсията си от пощенския клон в столичния квартал „Гео Милев”.

Видеокамери са заснели как автомобил спира на улицата.

Измамникът се представил за главен касиер от пощата. Казал на пенсионера, че са му дали по погрешка 50 лв. по-малко. Мъжът дал цялата си пенсия, за да бъде преброена. Минути по-късно осъзнал, че е станал жертва на измама.

По случая работят полицаи от Първо районно управление.

„Започнах да броя парите, дали са толкова, колкото получавам. Той като видя, че ми треперят ръцете и каза: „Дай бе, дай аз да ги преброя по-бързо”. Аз с цялата си наивност му подадох пачката с пари, той взе да брои. Каза: „Тези са за тебе”. Подаде ми ги. Даде ми и петдесетачката, която стоеше на седалката, но като ми подаде парите, аз почувствах, че са по-малко. И той веднага тръгна”, разказва Иван Дечев пред Нова телевизия.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Loading

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Западни университети намаляват критериите си заради пандемията

Пандемията промени всички сфери от живота ни. Много български студенти, които учат в чужбина, се завърнаха и завършиха учебната година дистанционно. Как продължава този процес и какво се случва с младежите, на които предстои да учат висше образование в чужбина разказа за ФАКТИ Ели Тончева, управител консултантска агенция за образование […]