Не вярвайте на властта, че вирусът стихва. Властта мами и лъже

Статистиката не позволи новите заразени вчера да са 4000.

Но са почти 4000.

Ще се повторя, потретя и почетвъртя – не вярвайте засега на властта и на нейните придворни медии, че вирусът стихва и се спихва!

Властта мами и лъже нас, защото мами и лъже себе си, много ѝ се иска това, в което вярва да е истина. Но тя отдавна страда от когнитивен дисонанс и шизофренично сблъсване между измислената ѝ властова реалност и реалността за нас, обикновените хора. И иска с измама и лъжа да ни накара да повярваме не на очите си, а на заблудите ѝ.

Да не ви казвам как се определя мистичното число – колко души заразявал 1 заразен. Били 1.04, станали 0.97. Това се определя основно на око – както ни се струва и както ни се иска.

Да не коментирам и легловата база, която все се увеличава и все е под нашия български максимум от 7000, които са обезпечени с медицински персонал, лекарства и апаратура. Затова когато преди няколко дни достигнахме тази бройка, веднага започна масовото изписване на „преборили болестта“.

Нещо като при един ФБ-приятел – казали му – полежа и стига толкова, други чакат на опашка, ще долекуваш пневмонията вкъщи, кажи на близките ти да намерят някъде из държавата азитромицин – на каквато и цена да им го продават!

Вярно, големи са числата на „преборилите болестта“. Но те са големи, защото преди 2-3-4 седмици имахме ударно заразяване и сега който е обективно жив и субективно здрав, се смята за „преборил болестта“.

Тези дни обаче аз влизам в несъгласие дори с уважаваните от мен математици. И те сякаш се заразиха от пропагандата на властта, и започнаха да виждат нещата не такива, каквито са, а каквито им се искат да бъдат.

И така…

Отново над 40% е съотношението между позитивните тестове и всичките тестове – един убийствено висок процент.

Това е ПЪРВАТА ВЕЛИЧИНА, която ни дава обективна представа за РЕАЛНОТО СЪСТОЯНИЕ на пандемията в страната.

И тя е устойчив знак за продължаване на бедата, в която се намираме.

За понеделник и вторник имаме:

359 нови починали от вируса!!!

(за всяка от предните седмици те бяха съответно общо 983, 934, 750 465, 367, 204, 108).

Така починалите от вируса станаха 5156.

Нарастването на броя на починалите от (с) вируса е ВТОРАТА ВЕЛИЧИНА, която ни дава ОБЕКТИВНА ПРЕДСТАВА за реалното състояние на пандемията в страната.

И тя е устойчив знак за продължаване на бедата, в която се намираме.

319 нови заразени медицински работници!

(за всяка от предните седмици те бяха съответно общо 1085, 1062, 877, 640, 482, 332);

Така заразените медицински работници станаха 7254.

Нарастването на броят на заразените медицински работници е ТРЕТАТА ВЕЛИЧИНА, която ни дава ОБЕКТИВНА ПРЕДСТАВА за реалното състояние на пандемията в страната.

И тя е устойчив знак за продължаване на бедата, в която се намираме.

Съобщава се отново и отново за поредните огнища на трайно настаняване на вируса, абсолютно всички окръзи са установили нарастващ брой на заразените.

Продължаването с високи темпове на дифузното разпространение на вируса и възникването на нови и нови гнезда на заразата – това е ЧЕТВЪРТАТА ВЕЛИЧИНА, която ни дава ОБЕКТИВНА ПРЕДСТАВА за реалното състояние на пандемията в страната.

И тя е устойчив знак за продължаване на бедата, в която се намираме.

Отново ще кажа – въпреки самохвалството на властта нито един, абсолютно НИТО ЕДИН реален показател за разпространението на вируса не ни дава ни най-малко основание да смятаме, че вирусът отстъпва.

Окончателен извод може поне с някаква степен на приблизителна точност да се направи едва тогава, когато изтече тази седмица. Но е факт, че тя започва толкова ударно, че поне след понеделник и вторник не прилича да е седмицата на успокояването на вируса.

Автор: Николай Слатински

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Loading

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Новият премиум корейски кросоувър ще спори с Audi Q5 и BMW X3

Автомобилът ще влезе в продажба от началото на 2021 г. на цена от около $ 40 000. Корейците определят като основни негови конкуренти ​​Audi Q5, Lexus NX и BMW X3. Дизайнът на Genesis GV70 е странен, но и стилен – с дълъг преден капак и скосен покрив. Предницата привлича погледите […]