НАП ще признава тестовете за COVID-19 за разход

НАП ще признава тестовете за COVID-19 за разход на фирмите. Това става ясно от указание на приходната агенция, съобщи БНР.

Работодателите са задължени да осигурят здравословни и безопасни условия на труд. Това е причината от Националната агенция за приходите да издадат указание, според което PCR и други тестове – например антигенни, за COVID-19 могат да бъдат признати на работодателите за разход.

От приходната агенция допълват, че трябва да са спазени изискванията за документална обоснованост и да бъдат представен първичен счетоводен документ по смисъла на Закона за счетоводството, отразяващ вярно стопанската операция.

Указанието на приходната агенция се позовава на различни членове от Кодекса на труда и Закона за здравето. В тях са описани ангажиментите на работодателите по осигуряване на здравословна среда и контрол на риска – в случая заболеваемост от коронавирус.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Loading

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Колко години се работи за жилище

Клиентите, които искат да си купят жилище ново строителство в Прага с разгъната застроена площ от 70 кв.м., трябва да работят за него 14 години и то при условие, че не прави никакви други разходи. За сравнение, през 2014 г. този показател е бил под 10 години, сочи анализ на […]