Наздраве с новия експеримент – бира от отпадни води

Нов експеримент на германски учени и пивовари може да подложи на изпитание рецепторите на любителите на бирата. Създадена е бира от отпадни води, а научният екип твърди, че процесът на пречистване гарантира качеството на напитката и предлага решение за бъдещето.

Производителите на „Ройзе брю“, която все още не е на пазара, гарантират, че напитката е абсолютно безопасна, има хубав вкус и предлага устойчиво решение за пивоварните, съобщава Bulgaria ON AIR.

„Мога да ви успокоя. Няма да намерите нищо от пречиствателната станция. Направихме много интензивно пречистване“, увери създателят ѝ Уве Хюбнер.

Преди да се превърне в бира, водата от канала преминава през 4 стъпки на пречистване. Това включва механичен, биологичен и химичен етап. Последната стъпка включва озониране и филтриране на водата. След това е готова, за да стане част от кехлибарената течност.

„Вкусно е. Няма как да разберете, че това е отпадъчна вода“, коментира Надин Крогъл.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Източник dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Loading

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

4 зодии, които затварят глава от живота си след пълнолунието през май

Луната е мистериозно нещо. Не само че контролира приливите и отливите и женският хормонален цикъл се синхронизира с нея, но луната също изглежда съответства на шестмесечните фази тук долу в нашите земни общества. Разбирането на влиянието на луната в астрологичен план ни дава възможност да разберем индивидуалните и колективните сезони […]