Мъж не можа да си плати билета за градския транспорт, преби контрольор

Млад мъж, причинил телесна повреда на контрольор в градския транспорт, е предаден на съд.

Софийска районна прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу обвиняемия А. С., на 21 г., за това, че причинил лека телесна повреда на длъжностно лице при изпълнение на службата му – В. И. на длъжност „контрольор по редовността на пътниците – постоянен контрол“ при Център за градска мобилност, като нанесъл три удара с юмрук в главата на В. И., с което му причинил временно разстройство на здравето, неопасно за живота – престъпление по чл. 131, ал. 1, т. 1, вр. чл. 130, ал. 1 от НК.

Съгласно трудов договор В. И. заемал длъжността „контрольор по редовността на пътниците – постоянен контрол“ към Център за градска мобилност.

На 29.01.2019 г. В. И. и негов колега Р. С. изпълнявали служебните си задължения, като извършвали проверка на превозните документи на пътниците, таксуване и санкциониране на нередовни пътници, носейки отличителни знаци и служебни карти, с които удостоверявали контролните си функции.

На 29.01.2019 г. около 10,30 ч. обвиняемият А. С. се намирал в автобус, движещ се по линия от обществения градски транспорт в ж.к. „Студентски град“, гр. София. В същия автобус и по същото време се намирали В. И. и Р. С. В. И. поискал превозен документ от обвиняемия, но А. С. нямал такъв.

В. И. му посочил, че следва да си закупи от водача на автобуса. А. С. подал на водача на автобуса, неустановено количество стотинки, които не били достатъчно за цената на превозен билет.

В. И. започнал да обяснява на обвиняемия, че ако не си закупи билет, ще бъде глобен, като му посочил размера на санкцията. Обвиняемият жестикулирал и ръкомахал с ръцете си, като при спиране на автобусна спирка, се насочил към вратата на автобуса.

В. И. казал на водача на автобуса да не отваря вратите. Била отворена само най-задната врата, а В. И. бил между отворената врата и обвиняемия. Тогава А. С. нанесъл три удара с юмрука на дясната си ръка в главата на В. И., който паднал между седалките.

Впоследствие на мястото били изпратени полицейските служители, които задържали обвиняемия.

В хода на разследването се установило, че на В. И. били причинени травматични увреждания причинили временно разстройство на здравето, неопасно за живота.

Предстои наказателното производство срещу обвиняемия А. С. да продължи в Софийски районен съд.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Loading

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Змии спряха строежа на берлинската фабрика на Tesla

Tesla се сблъска с нови проблеми покрай строителството на новия си завод Берлин, съобщава Der Tagesspiegel. Този път строежът на фабриката е преустановен заради опасения за зимуващите в района змии и гущери. Немски еколози са се обърнали към административния съд във Франкфурт на Одер заради изсичането на 82.9 хектара гори, […]