Може ли стар „джип“ да се превърне в електромобил? (ВИДЕО)

Калифорнийската компания Zero Labs, за която вече говорихме във връзка с проекта за преобразуване на класическия Ford Bronco в електрическа тяга, представи универсална платформа, която ви позволява да направите почти същото с всеки класически модел на бензинов автомобил.

Т.нар. скейтборд шаси е проектирано директно за инсталиране на каросерия от почти всяко превозно средство на рама, от SUV до купе. За Америка това е доста интересна новина, като се има предвид, че в тази страна автомобилите на рама продължават да се произвеждат и през последното десетилетие.

Шасито е оборудвано със заден електрически мотор с мощност 300 конски сили и опция за втори електродвигател отпред със същата мощност. Капацитетът на батерията е съвсем приличен – 85 киловатчаса. Резервът на мощност очевидно ще зависи от параметрите на класическото тяло, което ще бъде прикрепено към "скейтборда".

Като опция се предлага и батерия от 100 киловатчаса. Освен това автомобилът получава независимо окачване на всички колела: това никога не се е предлагало за класически американски автомобили. Разходите за платформата не се отчитат. За цената обаче може да се съди от споменатия вече Ford Bronco. За него се искат 200 хиляди долара.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Loading

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Вълчев: 30 000 деца не са включени ефективно в дистанционното обучение

30 000 деца не са включени ефективно в електронно обучение от разстояние, посочи просветният министър Красимир Вълчев по време на онлайн дискусия за проблемите с дистанционното обучение. Той допълни, че броят им е намалял спрямо пролетта, когато отново всички минаха към уроци от вкъщи и 36 000 ученици не са […]