Мним пощенски служител измами възрастни

"Установен е втори случай на измамен възрастен човек в София. Извършителят е същия, той отново се е представил за служител на Пощата. Измаменият възрастен мъж е на 83 години", заяви на брифинг административният ръководител на СРП Невена Зартова.

"Обвиняемият се е представял за служител на пощата, той е задържан. Искам да благодаря на гражданите, които незабавно сигнализираха на 112 за този случай. Днес сумите бяха възстановени и на двамата пострадали. Сред приоритетите на прокуратурата е противодействието на престъпления към възрастни и самотни хора", каза Зартова.

"Такива измами са посегателство към достойнството на възрастните хора. Можем да бъдем по-отговорни към нашите родители, да ги предпазим от такива престъпления", каза старши комисар Георги Хаджиев.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Loading

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Най-категоричният симптом за зараза с коронавирус е...

COVID-19 или просто настинка? Повечето симптоми при заразяване с коронавирус приличат на тези при простуда или грип. Но един от тях е сигурен признак за зараза с коронавирус, установиха британски учени. Температура, кашлица, загуба на вкус и/или обоняние, хрема, главоболие, болки в гърдите, крайниците или гърлото, затруднено дишане – това […]