Митничари разкриха контрабандно оборудване за яхти за 100 бона

sliven24

Митничари разкриха контрабандно оборудване за яхти за 100 бона

Снимка: Агенция Митници

Контрабандно оборудване и обзавеждане за яхта задържаха митнически служители от Пристанище Бургас, съобщиха от Агенция „Митници“.

Стоките са открити в тайници на два контейнера, пристигащи от Китай за получател в България. Случаят е в рамките на операцията по противодействие на контрабандата на смесените екипи от четири институции – Агенция „Митници“, ГД „Гранична полиция“, ГД „Борба с организираната престъпност“ и Национална агенция за приходите.

На 1 май 2024 г., на МП Пристанище Бургас, митнически служители селектират по метода „анализ на риска“ за първичен контрол няколко контейнера, пристигащи от Китай. При проверка с рентген на два от тях са набелязани съмнителни зони и митническите служители пристъпват към щателна митническа проверка.

При единия от контейнерите е установено двойно дъно, а при другия – тайник в страницата. В тях митническите служители открили шест палета и три бидона, пълни с различни стоки. Установено е, че укритите стоки наброяват 2053 артикула от 144 различни вида. Наред с битови стоки като чинии, прибори и друга посуда, малки домакински електроуреди, столове, пуфове, чадъри за слънце и други, са намерени и различни артикули, представляващи механично и електронно оборудване за яхта, различни специализирани измервателни прибори и инструменти.

По първоначални данни стойността на откритите контрабандни стоки, сред които преобладава яхтеното оборудване, е над 100 000 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Източник dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Loading

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Кои са четирите фактора за дълъг живот?

Снимка: Pixabay Дори рискът от вродени заболявания може да бъде намален чрез водене на здравословен начин на живот, казва диетологът и декан на Училището по обществено здраве към китайския университет Zhejiang Сюе Ли. Той изброи четири фактора за дълъг живот в разговор за CNN. Лий каза, че е участвал в […]