Къде софиянци могат да изхвърлят старите автомобилни гуми?

Кампания за събиране на стари автомобилни гуми организира Столичният инспекторат.

Столичани могат да ги занесат на обособени временни площадки, а целта е предотвратяване изхвърлянето на неупотребяваните гуми и неправомерното им изгаряне.

"Излезли от употреба автомобилни гуми, когато не са оставени в автосервизите след тяхната сезонна смяна, могат да бъдат оставени на един от 31 временни адреса, които открива Столична община", заяви Татяна Асенова от Столичния инспекторат.

Адресите са в 12 района на Столична община. Тази седмица се прави пета поредна инициатива в район "Нови Искър", този път в село Мировяне.

Целта на кампанията е този вид отпадък да не бъде изхвърлян по площадки и зелени площи или да бъде използван за горене, а да се предаде за рециклиране.

"Очакваме да съберем над 13 000 броя гуми, тъй като толкова сме събирали предишните години. До момента сме събрали над 11 000, а само за ноември имаме над 4000 броя събрани гуми по тези инициативи", допълни Татяна Асенова.

Тенденцията е за увеличаване на изхвърлянето на гуми.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Loading

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

За какво служат новите стикери в колите Mercedes-Benz?

Mercedes-Benz е първият автомобилен производител, който разработи стикери за спасителни операции с QR код. Те осигуряват достъп до така наречените цифрови спасителни карти за всеки модел превозно средство, на което са поставени. При сканиране на QR кода се визуализират схеми, съдържащи всички ключови детайли за дизайна и структурата на автомобила. […]