Корабът с над 4 000 автомобила се е преобърнал заради по-тежките кросоувъри на Kia

Вече ви информирахме, че в началото на септември 2019 г. 36-тонният морски превозвач MV Golden Ray, който тръгна от пристанището на Брунсуик в Джорджия, САЩ и който превозва 4 300 автомобила, се накрени силно и се обърна. Всичките 22 члена на екипажа бяха спасени, но не и самият плавателен съд и автомобилите в него. Сега частично наводнения 200-метров кораб се подготвя за скраб, като се нарязва на парчета заедно с автомобилите в него.

Според Car and Driver корабът, собственост на Hyundai, е превозвал следните модели автомобили: Ram 1500, 2500 и 5500, Mercedes, Chevrolet Blazer и много различни Hyundai и Kia. First Coast News съобщава, че според разследващите претоварването е една от причините за корабокрушението на кораба. Той не е успял да запази равновесие по време на рязък завой от пристанището към открито море.

В деня преди катастрофата Golden Ray пристига в Брунсуик, където са разтоварени около 285 автомобила Hyundai Accent и Kia Forte. Проблемът е, че на тяхно място в товарното отделение са качени кросоувъри Kia Telluride, които са по-високи и доста по-тежки от разтоварените коли. За сравнение ще кажем, един кросоувър Kia тежи почти два тона, докато Accent и Forte тежат малко над хиляда килограма. Така центърът на тежестта на кораба се е променил.

Според разследване на американската брегова охрана, Golden Ray превозва с 1 000 тона повече товари, отколкото би трябвало. И преди да пристигне в Брунсуик, корабът е изпуснал поне 1 500 метрични тона баластна вода. Благодарение на този баласт би било възможно да се балансира корабът и да се предотврати преобръщане, но като основна причина все още се смятат по-тежките всъдеходи на Kia.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Loading

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Късметлия спечели невиждан джакпот във Франция

Рекорден джакпот беше спечелен във Франция, съобщи France 24. Печалбата е от лотарията „Евромилиони“. Очаква се тя да бъде поискана през следващите четири месеца. Печалбата е на стойност 200 млн. евро. Това е рекорд за лотарията. Досегашният рекорд беше от 190 млн. евро. Печалбата падна във Великобритания. Франция е страната, […]