Кой носи отговорност при инцидент в басейн?

sliven24

Кой носи отговорност при инцидент в басейн?

Снимка: БГНЕС

След като дете на шест години едва не се удави и оцеля по чудо след падане в басейн в хотел в Свети Влас, дойде и въпросът кой носи отговорност, ако се случи такъв инцидент? Майката на падналото в басейна дете го е оставила без надзор. Давещото се дете е видяно от други деца край басейа и това го е спасило.

Инцидентът става след регламентираното работно време на спасителите. Екип на БНТ разговаря с Даниил Страхов, специалист по водно спасяване към БЧК-Бургас, който дава повече подробности. Спасителят обяснява, че по наредба работното време на спасителите е от 8 часа сутрина до 18 часа вечерта.

“През това време те са длъжни постоянно да наблюдават поверената им водна площ. Извън работно време отговорността не е на спасителите“, каза Даниил Страхов, специалист по водно спасяване към БЧК-Бургас.

За да не се случват инциденти като този, спасителите непрекъснато повтарят, че децата не трябва да бъдат оставяни без родителски надзор, особено ако са около или вътре в басейн.

„Ние от БЧК имаме програма за превенция на децата, в една от тях са включени основните правила за безопасност. Тази програма е за деца от 1-ви до 4-ти клас. Другата е специално за родители как да предпазват децата си“, обясни Даниил Страхов.

Спасителят допълни, че спасителите могат да се обръщат към органите на реда, ако туристите нарушават правилата за безопасност по плажове и басейни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Източникwww.dnes.bg

Loading

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Турист падна от терасата на хотел в Равда

Снимка: БГНЕС Английски турист на 44 години е паднал от третия етаж на хотел в Равда. Инцидентът е станал в понеделник вечерта. Мъжът пристига в страна ни на почивка, придружавн от семействто си. Заедно са пристигнали на 27 май, съобщава БНТ. Пред полицията съпругата на падналия мъж съобщава, че двамата […]