Кой е най-бързият производител на автомобили?

Британският застрахователен дилър Money Shake публикува резултатите от любопитно изследване, посветено на случващото се в автомобилната индустрия всяка минута. Проучването изчислява кой и къде сглобява, продава и печели от нови коли на всеки 60 секунди.

Класацията за най-бърз производител печели Toyota, от чиито конвейери всяка минута слизат средно по 19.9 автомобила. На второ място със съвсем символично изоставане и резултат 19.8 коли/мин се подрежда Volkswagen, а на трето с 13.7 коли/мин – Hyundai. В десетката влизат също GM, Ford, Nissan, Honda, FCA, Renault и PSA. Трябва обаче да се отбележи, че резултатите на Volkswagen, General Motors, FCA и PSA са отчетени без разбивка по марки, а тези на Renault и Nissan – поотделно.

Най-бързият китайски производител е SAIC, чиито поточни линии бълват по 5.5 автомобила в минута. В същото време Китай изпреварва с много останалите страни-производителки. От китайските конвейери ежеминутно слизат по 48.9 нови коли – повече, отколкото САЩ, Япония и Германия, взети заедно.

Toyota и Volkswagen водят и в класацията за най-голяма печалба в минута. Двете компании прибират по $533 000 (€439 600) и 523 000 (€431 352) на всеки 60 секунди. На трето място е Mercedes-Benz с $360 000/мин (€296 923/мин). В десетката влизат също Ford, Honda, GM, SAIC, FCA и BMW и Nissan.

От Money Shake пресмятат, че за да спечели колкото Toyota за минута, средностатистическият британец трябва да работи без почивка 12 години. В това отношение американецът е облагодетелстван и трябва да се труди непрестанно в продължение на "само" 9 години.

Най-бързият производител на електромобили в света е Tesla. Компанията на Илон Мъск продава средно по 42 коли в час. На второ място се подрежда BYD с 26 електромобила/ч, а на трето – BAIC с 18 коли/ч. В абсолютни стойности най-много електромобили се купуват в Китай, а страната с най-голям брой коли на ток на глава от населението е Норвегия, където на 10 хил. души се падат 148 от тях. Това е с 261% повече, отколкото в класираната на второ място Швеция.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Loading

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Защо някои шофьори смазват въздушния филтър с масло

Номерът със смазване на въздушния филтър с моторно масло преди инсталацията му отдавна се лута из различни ресурси в интернет и обещава на читателя значително подобрение в работата – намазан с тънък слой, той по-добре ще задържа мръсотия, прах и влага. Но наистина ли е така и има ли този […]