Кои са 10-те причини да стоите в токсична връзка?

Връзките и отношенията са сложен феномен, белязан от толкова много фактори. Мотивите да стоите във връзка, която не ви носи щастие са много и са преди всичко свързани с вашите собствени личностни особености. Много хора мислят, че да са обвързани е нещо, което ще им донесе любов, щастие и усещане за взаимност, но невинаги е така.

Понякога връзките, в които се намираме, са токсични и ни носят болка, потиснатост, могат да доведат дори до депресия.

И въпреки че не се чувстваме добре продължаваме да стоим в нездравословните отношения, надявайки се, че нещо ще се промени.

Кои са 10-те причини да стоите в токсична връзка въпреки болката?

1. Страх ви е да останете сами.

Страхът от самотата много често е основен двигател в такива случаи. Той ви кара да продължавате да стоите в токсична връзка, от която се чувствате потиснати, нещастни и с ниско самочувствие, но не смеете да вземете правилното решение, въпреки че го знаете.

2. Имате ниска самооценка, ниско самочувствие.

Ниското самочувствие ви подтиква да не рискувате да опитате отново да потърсите любовта, защото не смятате, че имате качествата за това. Предпочитате да продължавате да стоите в токсичните отношения, защото са ви познати.

3. Свикнали сте да понасяте това отношение.

Толкова дълбоко сте потънали в този тип отношения и сте свикнали с тях, че не смеете да направите крачка напред към щастието и обичта, които заслужавате.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Източник dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Loading

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ползите за здравето от сутрешна гаргара с топла солена вода

Снимка: iStock Малките ежедневни процедури често оказват най-голямо влияние върху поддържането на здравето. Всички сме запознати с основите: миене на зъбите, балансирана диета и достатъчно сън. Но какво да кажем за гаргара с топла солена вода всяка сутрин? Може да звучи като бабешки съвет, но много лекари и здравни специалисти […]