КЛАВИРТУОЗНО: Хасан и Ибрахим Игнатови представят в Сливен музикални бисери на пиано

sliven24

Чувствено, неповторимо, клавиртуозно – такова изживяване очаква публиката в Сливен с концерта на невероятните млади пианисти на България Хасан и Ибрахим Игнатови! Денят е 4 декември, понеделник. Магичното музикално пътешествие е с начало 18:30 часа, в зала „Зора”.

Само преди дни Хасан и Ибрахим Игнатови затвърдиха класата си на световни музиканти, влизайки в Топ 10 на международния конкурс Étoiles du piano във Франция, сред конкуренция от 350 пианисти от цял свят! И накараха България да се гордее за пореден път със своите таланти.

Концертът им в Сливен е част от специалното им зимно турне и включва произведения, с които защитиха клавирното си майсторство в международния конкурс.

Публиката ще преживее вълшебни минути с най-иконичните клавирни произведения на Шопен, Лист, Рахманинов, Равел и Хачатурян – една истинска музикалната приказка, разказана изпод пръстите младите виртуози.

Братята-близнаци вече се утвърдиха като имена сред най-талантливите български пианисти. Родени са на 15 декември 2003 г. в Шумен. Носители са на десетки награди от родни и чуждестранни конкурси. Представят България на дванадесетото издание на детския песенен конкурс „Евровизия“ в Малта, заедно с Крисия Тодорова, като песента им се класира на второ място. На 11-годишна възраст Хасан и Ибрахим Игнатови издават първия си самостоятелен сборник от авторски творби, като досега са издали общо три албума. В момента са студенти в консерваторията в Маастрихт, Нидерландия.

Билети за концерта може да заявите на тел. 0898332235 и 0876694083 или на място – на касата в Галерия „Сливен” (бул. „Цар Освободител” 7).

Проектът „КЛАВИРТУОЗНО” – МУЗИКАЛНИ БИСЕРИ НА ПИАНО ОТ ХАСАН И ИБРАХИМ ИГНАТОВИ” се реализира с финансовата подкрепа на Министерство на културата.

Loading

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Фермерите са пред фалити, а се вдига осигурителният доход

Изминаващата година бе тежка за земеделския сектор, като в края на годината редица стопанства са изправени пред фалит, а в говедовъдния сектор и малките ферми се наблюдават фалити. Комбинацията, от вече настъпващите банкрути и вдигането на минималния осигурителен доход ще доведе до влошаване на ситуацията на малките фермери, като ги […]