Карантината работи! Епидемиологичната обстановка в Гърция бавно се подобрява

След пет седмици строга карантина епидемиологичната обстановка в Гърция се подобрява бавно.

Епидемиолозите настояват да не се отварят дори малките магазини за празниците. Остава в сила забраната за напускане на района по адрес, както и вечерният час от 21.00 часа до 5.00 сутринта.

Свободно е движението на товарни камиони през граничните пунктове.

Продължава силният натиск върху болниците в девет гръцки области предимно в района на Северна Гърция, съобщи на брифинг здравният министър Кикилиас.

Въпреки желанието на правителството леко да облекчи мерките за празниците, като отвори поне малките магазини за подаръци, вероятността се отдалечава при настоящата епидемиологична обстановка, съобщават от правителството.

Много от монасите в Света гора също са с положителни проби за коронавирус. Шест манастира са под пълна карантина, седем монаси са настанени в болница с тежки симптоми, един почина. По нареждане на правителството е прекратен достъпът до Атон за поклонение.

Специалистите от щаба за контрол по разпространение на коронавируса настояват пред премиера всичко да остане затворено за празниците.

Всички ограничения за влизане в страната остават в сила до 7 януари с изключение на шофьорите на товарни автомобили, съобщиха граничните власти.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Loading

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Силен спад в предлагането на тези жилища

Рязко спадна предлагането на жилища в платформи за краткосрочно отдаване под наем като Airbnb и HomeAway в Гърция. Понижението е с близо 50%, а на места, като например северна Атина и предградията на гръцката столица, то достига 70%. В крайна сметка, спадът е най-осезаем в северните предградия на гръцката столица, […]