Кандидатстваме за безлихвени кредити до края на юни 2021 г.

Лимитът на безлихвените кредити за физически лица ще бъде увеличен до 30 юни 2021 г., реши правителството днес.

Правителството възложи на ББР да гарантира безусловно всички кредити, които търговските банки отпускат при спазване на условията на "Програмата за гарантиране на безлихвени кредити в защита на хора, лишени от възможността да полагат труд поради пандемията от COVID-19".

Тази програма предоставя възможност да се възползват повече хора, включително и такива, които веднъж са били в неплатен отпуск, а в последствие са останали без трудов договор и са били на трудовата борса.

Въвеждат се редица облекчения за самоосигуряващите се лица, както и редица промени и в Рамковия механизъм за отпускане и управление на кредитите, с цел облекчаване на процедурите.

Максималният размер на кредита на едно лице по програмата е увеличен от 4 500 лева на 6 900 лева. Тази промяна произтича пряко от продължаващата пандемична ситуация в страната.

Удължава се срокът за кандидатстване за кредит до средата на 2021 г. или до изчерпване на гаранционните лимити на банките партньори по програмата.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Loading

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

"Автомагистрали" отговори на БСП: Не се притесняваме от одит

„Автомагистрали“ ЕАД не се притеснява от одит на дружеството от страна на Сметната палата. И ако такъв бъде възложен, ще окажем пълно съдействие. Това заявиха в официална позиция до медиите от дружеството. Ето какво още пише в нея: Категорично заявяваме, че „Автомагистрали“ ЕАД има капацитета да поеме възложените от Агенция […]