Канадци измислиха как да се кара колело през зимата (ВИДЕО)

Канадската компания Envo, специализирана в конверсията на стандартни велосипеди в електрически, предлага интересно решение за зимата. С помощта на нейния комплект SnowBike практически всеки планински бегач може да бъде превърнат в моторна шейна на ток, съобщава New Atlas.

Вместо задно колело се монтира алуминиева подрама с полиуретанови ролки и каучукова гъсенична верига, задвижвана от електромотор с мощност 1 200 Вт. Йон-литиевата батерия с капацитет 17.5 ампер-часа се закрепя към долната част на рамката.

Педалите и веригата са запазени – с тях ездачът може да подпомага електромотора. Мускулното и електрическото задвижване могат да работят съвместно. Специален датчик отчита това и променя алгоритъма. Двигателят може да се командва и отделно със "спусък" на кормилото.

Дисплей с течни кристали показва работния режим, скоростта и остатъка от енергия. Зарядът на акумулатора стига за изминаването на 15-50 км в зависимост от релефа и температурата или 2 часа непрекъсната работа. Максималната скорост е 20 км/ч, а зареждането отнема 8 часа.

Ската, която се монтира на мястото на предната гума, не влиза в комплекта и се продава отделно. Цената на базовия модел SnowBike е $2 145 (€1 770). Още $688 (€568) към нея добавя батерията.

<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/9ricQHziwyI" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Loading

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

И Япония забранява двигателя с вътрешно горене

Продажбите на нови автомобили с бензинови и дизелови двигатели в Япония ще бъдат забранени до средата на следващото десетилетие, съобщава Reuters. Мораториумът е част от плановете на властите за намаляване на емисиите от въглероден двуокис до нула до 2050 г. Министър-председателят Йошихиде Суга е възложил разработката на законопроекта за забраната […]