Калин Стоянов: Купуваме 273 камери за скорост

sliven24

Чрез обществени поръчки ще бъдат закупени 273 камери за измерване скоростта на движение, каза в Шабла служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов. Общо четири са обществените поръчки, като едната е в напреднала фаза. При нея става въпрос за закупуване и доставка на не по-малко от 63 броя преносими камери, коментира Стоянов.

Според него това ще се случи през следващите месеци и приоритетно ще бъдат раздадени на местата, където често се случват катастрофи. „За мен тези камери са много по-ефективни от стационарните, тъй като при тях го има елементът на изненадата. Имам уверението на хората, които работят по тези поръчки, че те са приоритетни и това ще се случи през следващите месеци“, каза още Калин Стоянов.

Служебният министър каза още, че ще има нови документи за самоличност, като те ще съдържат биометрични данни. „Проблемът е само с експресната поръчка – ще може да се заяви такава, но документите ще могат да се получат само в София. Това е така, защото искаме всичко да е централизирано. Ще има увеличение на цената на документите за самоличност, но това ще се случи от 1 януари догодина“, коментира още Стоянов.

По отношение на възобновяването на работа на други районни управления, като това в Албена, служебният вътрешен министър Стоянов каза, че това може би ще се случи до дни.

Калин Стоянов беше в Шабла за откриване на районното управление (РУ), което през 2022 година бе преобразувано на полицейски участък към РУ-Каварна.

„С възстановяването на РУ-Шабла даваме възможност на колегите за по-бърза реакция, но по-важното – възвръщаме у хората усещането за сигурност и спокойствие“, каза при откриването Стоянов. Сред гостите на церемонията по официалното възстановяване на дейността на районното управление бяха кметът на община Шабла Мариян Жечев, заместник-областният управител на Добрич Живко Желязков, председателят на Общинския съвет в Шабла д-р Йорданка Стоева и директорът на Областната дирекция на МВР – Добрич старши комисар Красен Торимацов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Източник dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Loading

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Започнва премахването на треви от тротоарите в София

Снимка: БГНЕС Столична община съобщи, че служителите по опазване на чистотата са се заели с премахването на порасналите треви по площади и тротоари. „Продължаваме с премахването на прораснали треви по тротоари, улични платна, площади и други обществени места. След извършени проверки от инспекторите по райони, заявките за почистване се подават […]