Каква присъда грози Лена, ако се докажат фалшивите документи?

sliven24

Каква присъда би получила Лена Бориславова, ако публикуваната информация е вярна и тя със своя електронен подпис е изпратила съобщения до Агенцията по вписванията, които не са верни?

„Ако приемем, че е знаела, че не са верни, законът предвижда лишаване от свобода до 3 г. Тъй като г-жа Бориславова не е осъждана, а едно такова действие не причинява имуществени вреди, санкцията би могла да бъде административно наказание глоба от 1 000 до 5 000 лв. Това, че г-жа Бориславова ги е изпратила, не е достатъчно, трябва да се установи, че тя е знаела, че онова, което изпраща е невярно. Трудно доказуемо е“, заяви адвокат Людмил Рангелов пред Bulgaria ON AIR.

Още по темата

30 апр 2024 11:16

336

29 апр 2024 16:29

105

29 апр 2024 11:48

212

29 апр 2024 09:40

292

29 апр 2024 08:40

114

Според него не е случайно, че точно преди изборите се появи информацията за разследването по сигнал за фалшифицирани документи за отписването на Кирил Петков от сдружението „Да запазим Корал“.

Пред Bulgaria ON AIR той заяви, че ако подписът не е на Лена Бориславова, през тези 8 месеца от началото на разследването, е можело да бъде назначена графологична експертиза, която да го докаже.

„Управителят на сдружение „Да запазим Корал“ е показал пълномощно, а той никога не е попълвал такова, ако Бориславова, на основата на това пълномощно, е извършила последващи действия, тогава очевидно е знаела, че става дума за документи с невярно съдържание. Очевидно е, че това което излиза сега е свързано с предизборната кампания и изборите“, каза още Людмил Рангелов.

Гостът изрази позицията и по случая „Нотариуса“. По думите му такива „доверени лица“ на МВР трябва да са от кръгове, близки до престъпна дейност, иначе са излишни. Тъй като видях, че такъв ангажимент е поел около 2005 г., започнах да си мисля, тогава е откраднал дело от адвокатска стая на ВКС, дали за това действие там не са му направили някакви услуги службите, за да му направят вербовка. Той не е осъден по онова дело“, заяви адвокатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Източникwww.dnes.bg

Loading

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Без ГЕРБ и ДПС. Депутатите уважиха ветото на Радев върху спорни промени за инвестиционни проекти

Партиите в парламента, с изключение на ГЕРБ-СДС и ДПС, уважиха ветото на президента Румен Радев върху промените в Закона за насърчаване на инвестициите, с който се намаляваше контролът върху големи проекти. Срещу тях се обявиха и природозащитници, защото би намаляла закрилата на природата при строителството на инфраструктурни обекти. Това се […]