И Япония забранява двигателя с вътрешно горене

Продажбите на нови автомобили с бензинови и дизелови двигатели в Япония ще бъдат забранени до средата на следващото десетилетие, съобщава Reuters. Мораториумът е част от плановете на властите за намаляване на емисиите от въглероден двуокис до нула до 2050 г.

Министър-председателят Йошихиде Суга е възложил разработката на законопроекта за забраната на ДВГ на японското Министерство на икономиката, промишлеността и търговията. Проектът ще бъде подложен на дебати от експертна група и ще бъде готов до края на годината.

Ако законът бъде приет, след 10-15 години в Япония ще могат да се продават само електромобили и хибриди. Тамошните производители все още не са коментирали плановете на правителството.

По прогнози на Boston Consulting Group до 2030 г. делът на електрифицираните автомобили в Япония ще достигне 55%. Продажбите им ще растат най-вече заради цените на акумулаторите, които спадат по-бързо от очакваното.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Loading

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Кой е най-бързият производител на автомобили?

Британският застрахователен дилър Money Shake публикува резултатите от любопитно изследване, посветено на случващото се в автомобилната индустрия всяка минута. Проучването изчислява кой и къде сглобява, продава и печели от нови коли на всеки 60 секунди. Класацията за най-бърз производител печели Toyota, от чиито конвейери всяка минута слизат средно по 19.9 […]