Иво Христов: Спряхме да управляваме кризата и сега сме с най-печалните резултати в Европа

Кризата с коронавируса в България се управлява зле, тъй като е функция от имиджа на властта. Подобно мнение изрази в следобедния блок на bTV евродепутатът от Групата на прогресивния алианс на социалистите и демократите в ЕП Иво Христов.

"В първите седмици Борисов даваше упоителни пресконференции, в които обясняваше, че се справяме най-добре. Това беше периодът на "Борисов, който ви пази, който съхранява вашето здраве". Тъй като се натрупа обществено напрежение, по Великден хората бяха разпуснати и навлязохме в периода на "Борисов освободител". През лятото въобще спряхме да управляваме кризата. Сега сме към най-печалните резултати на европейско ниво по отношение на смъртността и разпространението", каза Христов.

Той коментира и предложенията на президента за справяне с кризата. "Със сигурност това не е опит да се помогне на властта. Той сне доверието си от тази власт. Считам, че от българското общество го сне, при положение, че 70 % от гражданите се обявяват за нови избори. Това е опит да се помогне на българското общество, което не е идентично със сегашната власт. Проектите, които предложи президентът, нямат претенцията да са алтернатива, те са по-скоро принос към дебата по плана за преодоляване на ковид кризата. Те са ориентирани към бъдещето, залагат на развитие на човешкия потенциал, на високи технологии, на опазване на природата. Неслучайно събудиха интерес сред гражданите", коментира още Иво Христов.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Loading

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Кобрата: Джошуа ме нарече п***а! Утре ще видим кой е това нещо!

Най-добрият български професионален боксьор Кубрат Пулев сподели какви реплики са си разменяли с Антъни Джошуа след официалния кантар преди дългоочаквания им сблъсък в събота за три от четирите световни титли в тежка категория. Двамата разпалено си говореха лице в лице, влязоха във физически контакт и трябваше да бъдат разтървавани, а […]