Ива Екимова изхвърли токсичните хора от живота си

2020 година без съмнение научи всички ни много за важните неща в живота. Какви обаче уроци получи Ива Екимова? На тези въпроси тя отговаря в онлайн предаването на Dir.bg "Матине".

В откровен разговор с Вяра, Ива повдигна завесата как един професионалист в сферата на комуникациите приема изолацията и също – каква е тайната да се опиташ да извлечеш позитивното от негативното в стресовите времена, в които живеем?

"Научих, че не трябва да се страхувам. Понякога просто трябва да пуснеш контрола, защото това няма да продължава все така. Ще дойдат по-добри времена, защото животът е цикличност и ако не ни се случват такива неща, в които живеем в момента, как ще оценим радостните и щастливи моменти?", казва Ива в подкрепа на оптимистичния фокус на COVID-19.

Онлайн животът, който сме принудени да водим тази година заради социалната дистанция, има и забавна страна, отчита жената, за която червеният килим и оживените събития доскоро бяха и работно ежедневие. Забавно е да видиш онлайн приятелките си и да си говорите с шампанско през Zoom, което е спасение от мрачното настроение и мисли по време на изолацията. Дигиталното общуване обаче не може да скрие фалша у хората, казва Екимова, която редовно води разговори онлайн и по работа.

"Аз се занимавам с комуникации от 20+ години и съм изградила безупречен инстинкт да разпознавам фалша. В живота ни става по-светло, когато разтикаш от него боклуците от всякакъв характер и имаш възможност да наблюдаваш околните. Много ясно прозира кога трябва да спреш една комуникация и кога можеш да се довериш. По време на изолацията успях да възпитам у себе си да казвам "Не!". Има хора, които ти пишат най-разнообразни неща. На тези, които ми пречат на хармоничното ежедневие, просто казвам "Не желая да ме притеснявате" или "Не желая тази комуникация"."

Да изхвърлиш токсичното се оказва от изключителна важност в живота на Ива. Да премахне токсичните хора всъщност е последствие както от изолацията, така и от цялостното ѝ отношение към вредните неща. Ива вече може да се похвали, че е преборила вредностите, започвайки от пушенето.

"Аз много отдавна започнах да изхвърлям токсичните неща от живота си във всяко едно отношение. Звучи шокиращо, но аз започнах да пуша цигари на 39 години. На тази възраст обикновено хората спират да пушат и отказват цигарите. Толкова бях затънала в тютюнопушенето, че бях стигнала до 2+ кутии цигари на ден, което беше наистина ужасно."

Волята ѝ да каже "Не" и тук се оказва по-силна от навика да запали поредната цигара.

"И един ден през 2017 година, няма да забравя и датата – 17 април, изпуших последната цигара и изпих последната чаша вино. И след това имаше година и половина, в която изобщо не съм пипала алкохол. Тогава открих и най-впечатляващата иновация и за мен алтернатива – това са бездимните устройства. Избрах да изхвърля тютюневия дим на цигарите от живота си. Наистина заложих на тази алтернатива, защото това е абсолютна революция и е една форма на спасение за хората, които пушат. След това се е случвало да запаля цигара, но ми ставаше лошо. И до ден днешен не мога да докосна обикновена цигара."

Ива не прави планове за 2021, защото 2020 ни показа, че плановете могат да станат на пух и прах ей така. Но разкрива, че ѝ предстои да се отдаде на ново предизвикателство, чието начало вече е поставила. Ива Екимова призна, че от години в главата ѝ се върти идеята да напише книга.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Loading

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

ЕС готви голям съюз със САЩ

ЕС планира да създаде голям съюз със САЩ. Това обяви председателят на Европейския съвет Шарл Мишел, цитиран от ТАСС. Американските избори са отворили много възможности. Разговори ще започнат след преминаването на президентския пост в Джо Байдън. Разглежда се създаването на широк съюз. САЩ отново се определят като близки партньори и […]