Ивайло Дичев: Пандемията се проточи и рейтингите почнаха да падат

„Когато стане сериозно, се връща и политиката. Досега мирният свят се беше центрирал около икономиката. В първия етап на пандемията хората се обединиха и се събраха зад властта, защото виждаха в нея надежда. Такъв е рефлексът на обществото. Пандемията обаче се проточи и рейтингите на правителствата започнаха да падат. Умората дръпна назад“. Това каза пред БНР културологът проф. Ивайло Дичев.

Той подчерта и ефекта на пандемията вътре в обществата:

„Те се замислиха какво правя за другите. Обществата се разделиха на такива, отговорни за другите, и такива, които държат на собствената си свобода. Подозирам, че тези, които отричат вируса, отричат глобалното затопляне, не обичат да плащат данъци. Те не мислят, че са част от това общество. Резултатът от тази пандемия е, че всички ще се замислим в това, че трябва да сме солидарни един към друг“.

В предаването „Нещо повече“ проф. Дичев е категоричен, че гласуването по пощата ще бъде най-адекватното решение за изборите догодина.

„Какво обаче ще правим, ако имаме ниска избирателна активност?! Кой ще спечели от такава активност. Вероятно партиите с повече пари и добра клиентела… Ще има изчистване на твърди ядра. Но кои ще са по-силни?“.

По думите на културолога светът се променя и глобализацията ще се модифицира.

„Ще се появи по-сериозна роля на политиката. Ще има големи блокове, които ще направляват процесите“.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Loading

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Конспирациите се оказаха верни: формира се „нова нормалност“ и няма връщане назад

Коментар на Дмитрий Косирев, "Огоньок" „Мнозина питат, кога най-после ще можем да се върнем към нормалния живот. Накратко: Никога! Формира се „нова нормалност“, коренно различна от тази, която постепенно ще оставим след себе си. Какво твърдят обикновено теоретиците на конспирацията? Това, че – според тях – шепа могъщи хора тайно […]