Знаете ли кои са най-продаваните електромобили в Европа за 2020-а?

Въпреки необичайната ситуация, продажбите на електромобили в Европа остават динамични, с темпове на растеж от около 70 до 80% на основните европейски пазари, но все още представляват само около 5% от общия пазар.

Renault е начело на европейския пазар на електромобили с 95 985 продажби към края на ноември 2020 година. Това е ръст от 80% спрямо регистрациите през миналата година. Най-продаваните електромобили са третото поколение Renault ZOE (лансирано през 2019 г.), което със своя нов дизайн и функционалности, ясно поставя еталон по отношение на автономията, гъвкавостта и ефективността в своята категория.

ZOE остава най-продаваният електрически лек автомобил в Европа. От януари 2020 г. са продадени повече от 84 000 автомобила ZOE, почти двойно повече в сравнение с 2019 г. (от януари до края на ноември). Моделът е лидер на пазара на електромобили в големи страни като Франция, Германия, Италия, Испания или Португалия. Повече от 268 000 автомобила ZOE са продадени в Европа от лансирането на модела.

Kangoo Z.E. остава най-продаваният електрически лекотоварен автомобил от 2010 г. 8 498 автомобила Kangoo Z.E. са регистрирани към края на ноември 2020 г., което представлява един на всеки три електрически лекотоварни автомобили. 57 595 автомобила Kangoo Z.E. са продадени в Европа от 2010 г.

Наскоро лансирано, новото Renaut Twingo Electric задава нова референция за електрическите автомобили от сегмент A с 1 760 регистрации в Европа. Благодарение на своята гъвкавост, модуларност и автономия от 190 км по WLTP (до 270 км по WLTP City), според французите Twingo Electric е най-добрият спътник за ежедневното пътуване до работното място.

Пълната гама електромобили на Renault включва също Twizy с над 31 000 продажби и Master Z.E. – ван, предлагащ до 3,5 тона полезен товар. Благодарение на своя опит в областта на електромобилите, наскоро Renault разкри следващата глава от историята на своята електрическа гама: Megane eVision.

Възползващ се от платформата CMF-EV на Алианса, серийният автомобил, базиран на Megane eVision, ще бъде отговорът на Renault за електрически автомобил от С-сегмент. Заедно с изцяло електрическата си гама, Renault предлага комплиментарна оферта от хибридни и plug-in хибридни версии на своите бестселъри (Clio, Captur & Megane) и нови модели (Arkana).

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Loading

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Вижте защо и как Volvo са едни от най-безопасните автомобили

Тази година уникалната краш тест лаборатория на Центъра за безопасност на Volvo Cars празнува своята 20-годишнина. По време на откриването ѝ от шведския крал, през 2000 г., това беше една от най-модерните лаборатории от този вид в света и в много отношения е и до днес. И до ден днешен […]