Защо да правите планк – 7 неподозирани ползи


Защо да правите планк - 7 неподозирани ползи

Снимка: iStock

На пръв поглед правенето на планк може да изглежда твърде сложно и неприятно упражнение. Някои хора дори го смятат за ненужен тормоз върху тялото, защото не осъзнават какви ползи може да възпроизведе стоенето перпендикулярно на земята, без дори да се мърдаш. Както се оказва, задържането на позиция за планк има сериозни предимства. Този вид упражнение предизвиква цялото ви тяло, осигурявайки едни от най-видимите резултати във фитнеса.

Планкът със собствено тегло е особено полезен за стягане на коремните мускули, което е от решаващо значение за мобилността и облекчаването на болката. Но също така е чудесен за гъвкавост, баланс и много други. Разбира се, положителните ефекти ще дойдат, когато правите планк по правилния начин. Трябва да ангажирате мускулите си правилно, за да предотваратите нараняване. След като усвоите това, може напълно да се насладите на всички невероятни предимства.

Как да направите планк правилно

Силните коремни мускули поддържат гръбнака ви. Мислете за правенето на планк като за многостепенна тренировка за средна част на тялото. След като сте застанали в правилната позиция, трябва да се постараете да останете така, тъй като не може да се преместите или да се поклатите дори със сантиметър. Ето как да изпълните упражнението правилно.

Цялата статия можете да прочетете в Тialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Източник dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Loading

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

7 стъпки за щастлива връзка

Ако искате отношенията ви да се развиват, не трябва да позволявате да се оставяте в клопката на посредствеността. Имайте предвид, че за да се чувствате добре, трябва да положите нужните усилия за вашата любов, или ако щете – наречете ги „работа“. В следващите редове ще ви предложим няколко съвета. И […]