Затвор за братята, нападнали полицаи в Кюстендил

Съдът в Кюстендил наложи ефективни присъди на двама братя, нападнали полицаи, съобщиха от съда. Валери Л. /50 години/ и Бисер Л. /41 години/ са се признали за виновни в причиняване на лека телесна повреда на полицейски орган, за закана за убийство, за хулиганство и съпротива на орган на властта, с особена дързост и цинизъм.

Престъпленията са извършени на 16 юли в ромския квартал в Кюстендил, по време на акция, свързана с противодействие на разпространението на наркотични вещества.

Пристигналите на място полицаи за осъществяването на процесуално-следствените действия били посрещнати от собствениците с агресия. Двамата братя, чиято собственост била обискираната къща, били въоръжени с метална тръба и секира.

По-големият от двамата братя ще изтърпи най-тежкото от наложените му наказания за грубо нарушаване на обществения ред, за закана за убийство и за нанасяне на лека телесна повреда на полицейски служител – "лишаване от свобода" за срок от 8 месеца. За брат му – Бисер Л. – Районният съд е наложил наказание "лишаване от свобода" за срок от 6 месеца, като определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Съдът е потвърдил и взетите мерки за неотклонение за двамата братя – "задържане под стража".

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Loading

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Сенатът на САЩ прие военния бюджет със санкциите срещу руските газопроводи

Сенатът на САЩ одобри проекта на американския военен бюджет за финансовата 2021 година (започва на 1 октомври), който предвижда санкции срещу газопроводите „Северен поток 2“ и „Турски поток“, както и отделно от това против Турция за покупката на руските системи за противовъздушна отбрана С-400, предава ТАСС. Камарата на представителите на […]