Затварянето на фитнес залите ще има и дългосрочни последствия

Заради епидемията фитнес центровете бяха затворени в най-силното ни време, без да има основателна причина. Физическата активност е от голямо значение за запазване физическото и психическото здраве, освен това е доказано, че е много малка вероятността да заболееш от COVID -19 на такова място.

Това убеждение сподели пред Радио София Радка Чернева – управител на“Orange Fitness”.

Негативният ефект в този бранш се отразява не само с липсата на работа, а в дългосрочен план хората психологически свикват с мисълта, че тази зали не са безопасни. А вентилацията е отлична. Дезинфекцията се прилага редовно. Човек, ако не се чувства добре, ще отиде по-скоро до аптека, отколкото на фитнес, коментира още Радка Чернева.

Тя не се надява на компенсации, с които да покрие щетите, нанесени от епидемията и ограниченията, налагани със заповеди на министъра на здравеопазването.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Loading

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Искат присъда за Саркози

Френската финансова прокуратура поиска присъда от четири години за Никола Саркози, съобщи ТАСС. Това обявиха съдебни заседатели. Продължава делото срещу предходния президент на Франция. Две години от присъдата ще са условни. Подобни са условията за адвоката Тиери Ерзог. Съдът разглежда искането. Саркози е обвинен в опит за размяна на дипломатически […]