Зад агресивния македонизъм стоят „нашите братя“ сърби

"Българи изнудват македонци: Първо признайте, че вашият език и идентичност са с наши корени и едва след това можете да се присъедините към ЕС“, е заглавието на интернет изданието Republika. Преди няколко дни по време на интервю в един момент без никакъв повод сърбинът Ивица Дачич (бивш външен министър и настоящ председател на Скупщината) намеси България и избухна: „За какви вътрешни работи днес се говори в Европейския съюз. Там имате едни българи, които в Сърбия са само 0.26% от населението ни. Толкова са българите в Сърбия. Но, България на всяка среща на Европейския съвет поставя въпроса за правата на българското национално малцинство”.

Ивица Дачич страда от тежка амнезия. Сърбите унищожават българите на територията на Югославия от векове с чудовищна жестокост и последователност, сравнима само с тази на фашистите. Далеч преди Коминтернът да повтори великосръбските постановки.

По-горните факти само още веднъж доказват, че зад агресивния македонизъм стоят "нашите братя славяни и православни" сърби. Патологичната българофобия в Скопие се генерира от местните сръбски агенти за влияние.

В момента наблюдаваме истинското отношение на Белград към София. Сърбите винаги са се виждали като лидери на Балканите, а България като сателит на Сърбия. Българските национални интереси не предполагат приемането на Северна Македония като аватар на Белград в ЕС. Това ще позволи на Скопие да промотира и развихри великосръбската идеология на ниво Брюксел с всички инструменти и възможности като страна членка на Евросъюза.

Което влиза в огромен сблъсък с основните принципи на ЕС и българските национални интереси. България с налагането на вето прави огромна услуга на евробюрократите, които нямат идея за историята на Балканите и продължават да мислят егоистично, клиширано и ограничено. Крайно време е да видим истината директно в очите и да защитим нашите национални интереси и достойнство.

Да не позволим да се размива нашия културен и цивилизационен код в услуга на великосръбската идеология!

Автор: Боян Чуков

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Loading

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Какво вещае нумерологията за 2021 година

Почти краят на 2020 година е. Събитията от изминалата година, причинени от пандемията, оставиха малцина без последствия, както психически, така и физически. Какво обаче, показва нумерологията – наука, на която много хора се доверяват заради доказаните ѝ прогнози за бъдещи събития. С това ни запознава порталът Локално. Според нумерологията сборът […]