Ердоган към ДПС: В най-критичния период на пандемията бяхме до България

В най-критичния период на пандемията бяхме до нашата съседка България. Това каза президентът на Турция и председател на Партията на справедливостта и развитието Реджеп Тайип Еродоган във видео поздравление по време на Десетата онлайн отчетно-изборна конференция на ДПС, съобщава „Фокус“.

„Тази година сме принудени да организираме голяма част от събитията си онлайн, поради пандемията, която засегна целия свят, включително и нашите страни. Виждаме, че под лидерството на моя скъп приятел, министър-председателят Борисов, България също продължава да води решителната си борба с коронавируса.

Изхождайки от разбирането, че „приятел в нужда се познава“ Турция също оказва подкрепа според силите си, на приятелските си и братски народи в този процес", каза президентът на Турция.

Според него пандемията отново ни е напомнила за голямото значение на солидарността и споделянето. „Вярвам, че Движението за права и свободи, заело своето важно място в българската демокрация, ако е рекъл Господ, ще продължи по своя път с по-всеобхватно и приобщаващо разбиране през новия период“, посочи Ердоган.

„Във ваше лице поднасям своята обич, и уважение на всички наши сънародници и на цяла България. Останете със здраве“, каза още Ердоган.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Loading

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Голямата стратегия на Русия в Черно море

Русия ще има сериозен успех, ако използва стратегията на разделяй и владей в Черно море. Това пише в свой коментар Саймън Пек във Forbes. Основава своите тези на нова симулационна игра. Тя е разработена от изследователите в RAND. Оказва се, че за руската страна ще е най-добре да действа така, […]