Емоционално хранене – 6 стратегии за преодоляването му


Емоционално хранене – 6 стратегии за преодоляването му

Снимка: iStock

Емоционалното хранене е сложна тема. Често остава незабелязано и може да има значителни последици както за физическото, така и за психическото здраве. Първата стъпка към преодоляването му е да разпознаем първопричините за състоянието. Тази статия проследява емоционалното хранене, основните причини за него и шест практически стратегии, които да ви помогнат да го преодолеете.

Когато ядете в отговор на стрес или повишени емоции, това се нарича емоционално хранене. Всеки е имал подобни моменти, но когато те са твърде чести, за да причинят физически или емоционални проблеми, може да ви е от полза да изследвате по-задълбочено защо се случват и защо използвате храната, за да притъпите чувствата си.

Въпреки че емоционалното хранене може да предложи временно облекчение или разсейване, дългосрочният навик може да доведе до негативни последици като емоционално потискане, наддаване на тегло, затлъстяване, безсъние, летаргия, хранителна зависимост, вина, срам и промени в настроението. Всички тези проблеми са потенциални рискови фактори за неща като сърдечносъдови заболявания, диабет, депресия и тревожност.

Как да разберете дали се храните емоционално
Как можете да разберете дали наистина сте гладни или посягате към храната за емоционален комфорт? По-долу ви представяме разликите между емоционалния и физическия глад.

Цялата статия четете в Тialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Източник dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Loading

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Седмичен любовен хороскоп за 3 - 9 юни

Снимка: Istock В първата седмица на новия месец Слънцето и Венера ще се „съединят“ в знака на Близнаци. Очаква ни и новолуние в този знак. След това, Венера ще бъде в квадрат със Сатурн. Възможно е до нас да достигнат някакви разкрития, информация. Какво ви очаква в любовен план според […]