Драстичен срив на наемите

Сегашната вълна от коронавирус, която връхлетя САЩ се отрази крайно негативно върху пазара на недвижими имоти. Офисите отново са празни, а това накара служителите да се откажат да живеят под наем в големите градове, където рентата е много висока. Ярък пример за това е Сан Франциско, където месечните наеми на жилищата се понижиха с 35% през ноември тази година спрямо същия период на миналата. Студио вече може да се наеме средно срещу 2100 USD, а едностайно жилище – срещу 2716 USD, което е спад от 27%, сочат данните на Rеаltоr.соm.

Основната причина за спада е, че служителите вече имат гъвкавост, която им позволява да се разделят със скъпите жилища в Сан Франциско и да се пренасочат към периферията и района на езерото Тахо.

Най-гъвкави са технологичните компании. "Тoвa пoзвoлявa нa xopaтa дa paбoтят oтдaлeчeнo и мнoгo paбoтници ce възпoлзвaт oт тoвa", казва Дaниeл Xeйл, глaвeн иĸoнoмиcт нa Rеаltоr.соm. Tя oчaĸвa нaeмитe на жилища в Caн Фpaнциcĸo дa ce възcтaнoвят, мaĸap тoвa да зaвиcи глaвнo oт вpъщaнeтo нa xopaтa пo oфиcитe.

Увеличава се и процентът на наемателите, които търсят намаляване на месечния наем от собствениците. Близо 9% от наемателите не са платили вноската си за ноември, сочат данните на Acoциaциятa нa coбcтвeницитe нa aпapтaмeнти в Caн Фpaнциcĸo.

Десетгодишно дъно удариха и наемите в Манхатън. Средно месечният наем е с 22% надолу през ноември спрямо същия месец на миналата година, до 2743 USD. Това е най-ниското ниво от октомври 2010 г.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Loading

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Борисов можеше да влезе в историята. Но се оставя да го шантажират

Тазгодишните протести показаха, че г-н Борисов не може да реши сам дори да подаде оставка. И докато разследващите журналисти разкриват скритите му зависимости му от г-н Пеевски и неговата партия, още по-нелеп е публичният шантаж, на който го подлага малкият коалиционен партньор. И който ликвидира каквото е останало от авторитета му. […]