Диета на Притикин и нейните множество ползи

Когато става въпрос за здравословно хранене, не е задължително да има универсален подход, който целият свят да следва. Измежду диетичните планове, услугите за доставка на храна и различните твърдения за „добри“ и „лоши“ хранителни групи, може да бъде объркващо и дори непосилно да знаете кой хранителен план е смислен и най-добър за вас. Тук се намесва диетата на Притикин, която ви насърчава да се насладите на изобилие от здравословни и вкусни храни.

Диетата на Притикин обикновено е план за хранене с ниско съдържание на мазнини и високо съдържание на фибри, който приоритизира цели храни, като същевременно намалява приема на холестерол, рафинирани въглехидрати и преработени храни. Иначе казано, тази диета е просто преопакована версия на основните насоки на здравословно хранене.

Режимът произхожда от Pritikin Health and Wellness Retreat, който има за цел да помогне на последователите си да подобрят цялостното си здраве, като същевременно минимизират риска от хронични заболявания. Първоначалният фокус е бил върху подобряването на сърдечносъдовата система, но постепенно режимът става все по-популярен, защото не е прекалено ограничаващ и изглежда устойчив за спазване в дългосрочен план.

Нещо повече – известно е, че диетата на Притикин носи множество ползи за здравето и на практика всеки може да я опита.

Същност на диетата на Притикин

Диетата на Притикин е диетичен подход, разработен през 70-те години на миналия век от инженера Нейтън Притикин. Планът се фокусира върху разнообразие от цели, нискомаслени, непреработени храни, заедно с ежедневни упражнения и управление на стреса. Методът се разграничава от идеята, че трябва да ядете определени количества специфични хранителни вещества, а крайната цел е понижаване на кръвното налягане и холестерола, както и редуциране на риска от диабет и метаболитен синдром.

Цялата статия  четете в Тialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Източник dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Loading

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг пристигна в България

Снимка: Пресцентър Народно събрание Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг пристигна в България. Той беше посрещнат на летище София от ръководителя на делегацията на Народното събрание в Парламентарната асамблея на НАТО Даниел Митов. Ръководителят на българската делегация благодари на генералния секретар за посещението в момент, в който България чества двадесетгодишния […]