Дефект в подглавниците на Tesla: Производителят обвинява собствениците

Много собственици на Tesla Model 3 започнаха да се оплакват от появата на мехурчета по облегалките за глава на техните автомобили, но производителят категорично не смята това за гаранционен дефект.

Собственици на седана Tesla Model 3 започнаха масово да се оплакват от кожата на подглавниците на предните седалки, която изведнъж започва да изглежда като, че тапицерията е стопена.

Дефектът може да бъде елиминиран само чрез подмяна на подглавника, който струва около 370 долара, но от Tesla не смятат, че образуването на мехури по кожата е гаранционен дефект и прехвърля вината върху собствениците на електрическата кола.

Факт е, че синтетичната кожа на тапицерията на седалките съдържа полиуретанова смола, която, както обяснява производителят, е податлива на подуване под въздействието на определени химикали.

Например такива, които могат да бъдат намерени в продуктите за грижа за косата. При продължителен контакт със синтетична кожа, химикалите проникват в нея, след което причиняват подуване на полиуретановата основа и разрушаване на лепилото, което държи слоевете на тапицерията заедно.

В резултат на това кожата се ексфолира и на повърхността се образуват мехури. За да предотврати мехурчетата на тапицерията, Tesla съветва да използвате мокри кърпички за грижа за бебешката кожа, като с тях да се изтриват облегалките за глава след всяко пътуване.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Loading

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

МВнР създава кътчета на българската история в училища в Молдова

Външното министерство на България отпуска 49 420 лева по проект за създаване на кътчета на българската история, култура и литература в седем училища в Молдова, там, където учениците са етнически българи, предаде БТА. Срокът за изпълнение на проекта е 56 дни. В училищата в градовете Тараклия и Твърдица, селата на […]