Два щата забраняват продажбите на Chevrolet Camaro SS и ZL1

От 1 януари 2021 г. Chevrolet няма да може да продава най-мощните версии на Camaro в щатите Калифорния и Вашингтон. Причина за забраната е прекалено високо съдържание на мед в спирачните накладки на модификациите SS и ZL1.

В Калифорния химическият състав на веществата, използвани в спирачните накладки на автомобилите, е уреден със закон от 2010 г. Той забранява на производителите и доставчиците да влагат в тях мед, някои тежки метали и азбест.

В САЩ накладките с тежки метали и азбест са забранени през 2014 г., а сега идва редът и на медта, която може да достига най-много 5% от състава на фрикционните елементи заради пагубното си въздействие върху здравето на водната фауна. Аргументът е, че прахта, която се отделя при спиране, се оттича в реките с дъждовните води и трови рибата.

Забраната не засяга останалите версии на Camaro. SS и ZL1 ще продължат да се продават в останалата част от Съединените щати.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Loading

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Русия ще завърши Северен поток 2

Русия смята, че „Северен поток 2“ ще бъде завършен. Това обяви руският заместник – външен министър Сергей Рябков, цитиран от ТАСС. Руското правителство не се притеснява от последните американски решения. Страната вярва, че проектът ще доразвие отношенията с ЕС. Руският дипломат смята, че се правят опити за налагане на американски […]