Дарение за българите в Албания възпали македонистите

sliven24

Дарение за българите в Албания възпали македонистите

Снимка БГНЕС, архив

Дарение за българите в Албания предизвика острата реакция на македонистите, предаде БГНЕС от Скопие.

Дареното знаме, предоставено от българското посолство в Тирана на община Пустец, е станало повод за реакция на местната партия „Македонски алианс за европейска интеграция“ (МАЕИ).

Заместник-председателят ѝ Е. Митревски е заявил: „Българското знаме е пълна провокация. Това е с цел да се създаде впечатление, че тук живее различно малцинство от признатото от албанската държава, а именно македонците. Държавата трябва да реагира, защото се знае, че в този край има само македонско малцинство. Тук признаваме две знамена, албанското и знамето на тази област, македонското“, казва той.

БГНЕС припомня, че най-компактни маси българи живеят в Мала Преспа, Голо бърдо и Гора, разположени по границата с РСМ. Българи живеят също така в Елбасан, Тирана и Дуръс.

През 2017 г. албанският парламент официално призна българското малцинство в страната си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Източникwww.dnes.bg

Loading

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

11 закона за силата, които всеки трябва да знае

Снимка: Istock Вероятно няма човек, който да не иска да демонстрира сила на духа. Това ни помага да се справяме в трудни ситуации, да сме мотивирани. Понякога ние може да сме силни личности в очите на другите, но да не се усещаме така. Има много неща, които ни дават чувство […]