В Сливен предстои второ пръскане на липови и кестенови дървета срещу вредители

sliven24

, Връзки с обществеността (Община Сливен)

Pruskane

В Сливен предстои второ пръскане от трикратната дезинсекция на липовите дървета срещу зелена листна въшка. Обработката е по график. Тя ще започне от 4 ч. на 11 юли, четвъртък, и ще протече в обхвата на пешеходната зона – по бул. „Цар Освободител“.

Сладкият сок, който отделят въшките, попада на всичко под тях. Това прави местата за сядане под дърветата неизползваеми.

Паралелно с тези дейности ще се извърши и второто пръскане на кестеновите дървета срещу миниращ листов молец. То ще се осъществи на територията на града и Сливенски минерални бани. Тази малка пеперуда развива четири поколения годишно. Пеперудите снасят яйцата си върху кестеновите листа, ларвите прогризват листата и се настаняват вътре, където какавидират. Този цикъл се повтаря 3 пъти за едно лято, а последните какавиди презимуват в опадалите през есента листа, което може да доведе до обезлистване на кестеновите дървета. Всяко заразено листо пада и в разгара на лятото може да опадат по-голямата част от листата, което може да е пагубно за дървото.

Обработката е по график.

Източник new.sliven.net / Уведомете за фалшива новина

Loading

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Морето изхвърли жена на 77 години

Труп на възрастна жена изхвърли морето на Централния плаж в Бургас днес преди обед. Установено е, че той е на 77-годишна жена от Велико Търново, дошла на почивка със своя приятелка. Тялото е забелязано в морето около 10,48 ч., между 4 и 5 пост , каза говорителят на полицията Цветелина Рандева. […]