Вълчев: 30 000 деца не са включени ефективно в дистанционното обучение

30 000 деца не са включени ефективно в електронно обучение от разстояние, посочи просветният министър Красимир Вълчев по време на онлайн дискусия за проблемите с дистанционното обучение. Той допълни, че броят им е намалял спрямо пролетта, когато отново всички минаха към уроци от вкъщи и 36 000 ученици не са успели да се включат в тях.

„Не можем да закупим 700 000 устройства, за да кажем, че сме осигурили равен достъп, но с допълнителните средства системата прави възможното да се осигурят повече устройства.”, каза Вълчев.

„Много от децата имат смартфорни и учат. Те не са в тези 31 000, които не учат. Има и такива с телефони, но не учат.”, посочи министърът. По думите му около 15% от ученици и в присъствено обучение не са ангажирани с учебния процес.

18 000 устройства вече били раздадени на учениците от училищата, посочи Вълчев. До януари пък трябва да бъдат закупени и доставени устройства с училищните бюджети със средствата, които бяха отпуснати от държавата. До тогава школата могат да си помагат взаимно и тези, които нямат устройства да поискат чрез образователните инспекторати съдействие за такива от съседно на тях училище.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Loading

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Почина Паоло Роси, героят от Мондиал '82

Още един голям футболист си отиде от този свят – Паоло Роси, "златно момче" на италианския футбол, голмайстор и играч №1 на Мондиал '82 в Испания. Там "адзурите" станаха световни шампиони. Роси беше на 64 г. Причината за смъртта му не се обявява официално, семейството казва единствено, че реализаторът е боледувал […]