Вижте най-черното Mitsubishi в света

Американски блогъри от YouTube канала DipYourCar публикуваха видео, показващо Mitsubishi Lancer, покрит със специалната боя Misou Black. Според производителите тази боя поема 99,4 процента от светлината.

Японският производител на Misou Black нарича боята "най-черната в света". Блогърите боядисват с нея Mitsubishi Lancer, използвайки конвенционалеа "пистолет" за пръскане.

В резултат на това монофоничният корпус на автомобила става напълно плосък. На пръв поглед изглежда, че колата се състои от едно цяло. Въпреки факта, че съставът пасва идеално на тялото на Lancer, японската боя има и един значителен недостатък.

Тя е на водна основа и с времето ще се износва. Освен това такава черна кола в тъмното ще бъде опасна както за други автомобили, така и за пешеходците.

Misou Black абсорбира 99,4% от падащата светлина. Обект, оцветен с такова вещество, губи своята триизмерност. Такива покрития се използват от учените в космическата индустрия за подобряване на точността на оптичните инструменти.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Loading

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Продава се "мерцедесът" на Елвис Пресли (ВИДЕО)

Mercedes-Benz 600 (W100), принадлежал на Елвис Пресли ще стане собственост на купувача, предложил най-висока цена в търг в онлайн платформата за търговия с класически автомобили Bring a Trailer. Наддаванията продължават до 18 декември, а най-високата оферта до момента е $167 000 (€138 107). Кралят на рока купува сребристия Mercedes-Benz 600 […]