Българска фирма проектира и изгражда частни бункери

Българска фирма проектира и изгражда частни бункери. Интересът е най-вече от страна на богаташи отвъд Океана. Целта на клиентите е да се чувстват по-защитени по време на пандемията от коронавирус. "У нас, както и по света частни бункери купуват хората, които са предвидливи, тези, които искат да са подготвени и да имат един по-спокоен живот", казва Десислав Панов от фирмата, която строи подземните домове, цитирана от БНТ.

В момента той работи по няколко проекта. Два от тях са на частни лица, които искат бункери за семействата си. Паралелно се работи по проект за изграждане на селище. "Това е инвестиционен проект на чуждестранен инвеститор. Ще бъде затворен комплекс, в който ще бъде изграден бункер и ще бъде използван от живущите в комплекса. Хората, които изграждат собствени частни бункери, са хора, които имат малко по-големи възможности. Поради тази причина ние преминахме на един по-различен етап и в момента сме в разговори отново с чуждестранен инвеститор за изграждането на бункер за много на брой лица, където ще бъде споделено пребиваването и всеки ще може да купува за себе си и семейството си определено място, или да го наема за определено време", каза Панов.

Така според него хората с по-ниски доходи ще имат достъп до бункерно съоръжение, което да ги спаси в определена ситуация. Цената на едно такова съоръжение се определя от много компоненти – локацията, броят на хората, които ще го ползват. "Ако можете да си позволите апартамент в София, съответно ще можете да си позволите и един бункер", допълни Панов.

В един бункер има всякакво оборудване – игрални зали, боулинг зала, вътрешно стрелбище. Проектирани са при минимално оборудване да издържат 6 месеца – а при допълнителни инсталации и съоръжения за сигурност, може да се достигне и до 1 година пребиваване.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Loading

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

НЗОК отговори за неизплатените 1000 лева на личните лекари

Националната здравноосигурителна каса разпространи становище по повод неизплатените 1000 лева на личните лекари, обещани от правителството. В него се казва, че всички 28 Регионални здравноосигурителни каси в страната трябва да заявят в отчетите си колко и кои лекари и зъболекари са извършвали дейност в периода от 1 до 30 ноември. […]