България с най-голям скок на цени на жилища в ЕС


България с най-голям скок на цени на жилища в ЕС

Снимка БГНЕС, архив

България е страната в ЕС, където цените на жилищата са нараснали с най-голям темп – 7,1%, спрямо последното тримесечие на 2023 г.

Справка в данните на Евростат показват, че това е най-значителното увеличение на цените на жилищата у нас от последното тримесечие на 2007 г., показват най-новите данни на Евростат.

Цените на жилищата през първото тримесечие на годината са спаднали с 0,4% в еврозоната и са се повишили с 1,3% в ЕС в сравнение със същото тримесечие на предходната година

От статистическата служба на ЕС припомнят, че през четвъртото тримесечие на 2023 г. цените на жилищата се понижиха на годишна база с 1,2% в еврозоната и се повишиха с 0,2% в ЕС.

В сравнение с четвъртото тримесечие на 2023 г. цените на имотите са спаднали с 0,1 на сто в еврозоната и са се повишили с 0,4 на сто в ЕС през първото тримесечие на 2024 г., предаде БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Източник dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Loading

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Deep Purple, Mr. Big, Аccept... Какво ще хапват у нас?

По-малко от месец остава до четвъртото издание на рок фестивала в долината на виното. Тазгодишното издание ще се проведе между 12 и 14 юли, а организаторите вече са готови с всички изисквания на групите. „Прави особено впечатление, че почти всички групи искат да има пица след края на изпълнението им, […]