България не реагира на провокациите на РСМ, смята доц. Ташев

sliven24

България не реагира на провокациите на РСМ, смята доц. Ташев

Новоизбраният премиер на РСМ Мицкоски заяви от трибуната на парламента, че докато е на поста, няма да има промени в Конституцията на страната, а „българският диктат няма да мине“.

„Тези думи бяха повторени за пореден път. По време на цялата предизборна кампания това беше от водещите мотиви, с които тази партия искаше да спечели. България не реагира през цялата кампания. Откакто минаха изборите в РСМ, ние видяхме много последователно как Гърция повдигаше проблемите относно това, че в кампанията беше използвано името Македония, а не Северна Македония и в резултат на това в речта си новият премиер я казваше правилно РСМ. България с Гърция съгласувано трябваше да представят  двете позиции в общ блок на европейско ниво“, коментира доц. Спас Ташев от БАН в студиото на „Денят ON AIR“.

той определи като „безлична“ политиката на България по време на предизборната кампания в РСМ и след края ѝ.

„НАТО отстоява по-добре българския интерес от нашата държава. През последния месец бяха правени запитвания за Скопие за определени лица, които ще получат сертификат за допуск до класифицирана информация на НАТО. За много личности се получи отрицателен отговор. НАТО проучва зависими от Сърбия, те не станаха членове на сегашното правителство на РСМ“, уточни доц. Спасов.

Той допълни в ефира на Bulgaria ON AIR, че има членове на правителството в Скопие, които са близки да Путин.

Гостът подчерта, че РСМ функционира благодарение на корупцията, а срастването на власт, политика и бизнес е толкова тясно, че без нея бизнес не може да съществува.

Вижте видеото с целия разговор

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Източникwww.dnes.bg

Loading

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

"Възраждане" поиска третия мандат и правителство на всички партии без ГЕРБ и ДПС

„Възраждане“ иска третия мандат за съставяне на правителство и предлага то да се формира с гласовете на всички партии в парламента извън ГЕРБ и ДПС. Това стана ясно от срещата между представители на партията и президента Румен Радев във вторник. В понеделник президента започна консултации с парламентарните групи в 50-ия […]