БФС спешно свиква конгрес през следващата година

Следващата седмица Българският футболен съюз (БФС) ще свика спешно заседание на Изпълнителния комитет, който да насрочи дата за Конгрес през следващата година.

Това обявиха от БФС в своя позиция, в която за пореден път оттам повтарят тезата си, че решението мачът България-Унгария да е без публика не е било тяхно. 

Преди ден шефът на БФС Борислав Михайлов беше разпитван в продължение на часове в антикорупционната комисия, а на излизане обяви, че ще каже дали ще подаде оставка „следващата седмица“.

По думите на БФС сблъсъците в центъра на София по време на протеста срещу ръководството на футболния съюз са „грозни сцени в центъра на европейска столица“. А отговорността за ескалацията на напрежението прехвърлят към „организатора на протеста, институцията, позволила неговото провеждане, но основно – в публичните подстрекатели на протест, предварително анонсиран като изключително „мирен“.

„БФС изказва благодарност на СДВР за навременната реакция и предотвратяването на още по-сериозни инциденти и престъпления“, пише още в позицията.

От Българският футболен съюз допълват, че не могат да приемат „уличното или фейсбук “правосъдие” да потъпква всички демократични ценности, заложени в конституцията на Република България, както и тези в Устава на БФС“. „Живеем в правова държава с установени правила, които няма как да бъдат задраскани или заобиколени заради нечия амбиция“, се посочва в позицията и след това се добавя, че предстои насрочването на Конгрес.

„Българският футболен съюз е крайно огорчен и разочарован от онова, което се случи в центъра на София по време на двубоя, но е категоричен, че предвид всички сигнали за провокации, получени от различните държавни и международни институции, крайното решение на УЕФА е абсолютно оправдано. Това бе потвърдено и от присъствалите на двубоя представители на европейската централа – дежурния делегат на срещата, двамата офицери по сигурността, както и специално изпратения за случая съветник на президента на УЕФА. Всички те изразиха мнението, че предприетите мерки и организацията на домакините са направили така, че мачът да се изиграе – защото в противен случай санкциите за българския футбол, респективно за българската държава, щяха да бъдат огромни“, твърдят от БФС.

Източник mediapool.bg / Уведомете за фалшива новина

Loading

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

HelpBook: Необезопасена шахта на асансьор в столична болница

В платформата на Helpbook.info получихме сигнал адресиран до ДНСК, с който ще ви запознаем и ви призоваваме да сте особено внимателни в случай, че при нужда посетите столичното лечебно заведение. Ето какво пише в него: „В болница Софимед Блок 1, намираща се в бул. „Г. М. Димитров“ №16, в централната […]